Onze eco-boerderij is de thuisbasis van ons unieke paddock paradise, een leefgebied voor onze paarden waarbij we hun natuurlijke gedrag en behoeften centraal stellen. In tegenstelling tot traditionele weides waar paarden lange tijd onbeperkt kunnen grazen, hebben we ervoor gekozen om onze paarden te huisvesten in een omgeving die meer lijkt op hun natuurlijke habitat, namelijk een droog en open landschap met weinig begroeiing.

Het paddock paradise is ingericht op een manier die de paarden stimuleert om meer te bewegen en hun instincten te volgen. Het is een systeem van meerdere aaneengeschakelde paddocks met verschillende soorten ondergronden en hoogtes, afgewisseld met schaduwplekken, drinkbakken en voederplaatsen. Het pad tussen de paddocks is bezaaid met hindernissen zoals boomstammen en stenen om de paarden uit te dagen om te bewegen.

Door het beperken van de weidegang en het verhogen van de beweging, imiteren we de natuurlijke situatie van wilde kuddes. Dit zorgt voor een meer evenwichtige en gezonde levensstijl voor de paarden en vermindert de kans op hoefbevangenheid en andere ziektes.

We nodigen onze gasten uit om het paddock paradise te bezoeken en te zien hoe onze paarden in deze omgeving floreren. We bieden ook educatieve activiteiten aan waarbij we uitleggen hoe het systeem werkt en waarom we ervoor hebben gekozen om onze paarden op deze manier te huisvesten.

Kom langs en ontdek hoe ons paddock paradise de gezondheid en het welzijn van onze paarden bevordert.