Welkom in ons voedselbos en onze moestuin op De Kinderpit eco-boerderij, waar we op een duurzame en productieve manier voedsel verbouwen met behulp van permacultuur principes. Het voedselbos en de moestuin zijn unieke plekken waar we ons laten inspireren door de natuur en waar we samenwerken met het ecosysteem om voedsel te verbouwen.

Een voedselbos is een landschap dat is geïnspireerd op een natuurlijk bos, maar in plaats van wilde bomen en planten, staan er eetbare soorten. In ons voedselbos vind je een grote verscheidenheid aan bomen, struiken, kruiden en andere planten die samenwerken om een ecosysteem te creëren dat voedsel produceert zonder gebruik te maken van pesticiden, kunstmest of andere schadelijke chemicaliën.

Onze moestuin is geïntegreerd in het voedselbos en volgt de principes van permacultuur, waarbij we ons richten op het creëren van een gezonde en evenwichtige omgeving waarin planten, dieren en mensen samenwerken. We gebruiken compost, natuurlijke bemesting en gewasrotatie om de bodem gezond te houden en zorgen voor een rijke biodiversiteit door bloemen en kruiden tussen de groenten te planten.

We nodigen je uit om ons voedselbos en onze moestuin te bezoeken en te ontdekken hoe we op een duurzame en productieve manier voedsel verbouwen. Je kunt genieten van een rondleiding door het voedselbos en de moestuin en zien hoe de verschillende planten en bomen samenwerken om een evenwichtige en gezonde omgeving te creëren. We bieden ook workshops en cursussen aan om mensen te leren hoe ze zelf een voedselbos en een moestuin kunnen opzetten en onderhouden.

Kom en ontdek ons voedselbos en onze moestuin en ervaar hoe de natuur ons kan voorzien van voedsel op een duurzame en gezonde manier met behulp van permacultuur principes.